Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Πρώτος διαγωνισμός Εικαστικών

Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με τις Δ/σεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και Πέλλας, διοργανώνουν Έκθεση του πρώτου διαγωνισμού Εικαστικών, όπου παρουσιάζονται οι δημιουργίες των μαθητών. 

Στην έκθεση συμμετέχει και η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας "Αντίθεσις" η οποία μέσα από το φακό της φωτογραφικής της μηχανής, αναδεικνύει με μια διαφορετική ματιά τα έργα των παιδιών.


Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι τη Δευτέρα 29/5/2017 ώρα 8.00μ.μ. στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας και θα διαρκέσει από 21/5/2017 ως και 6/6/2017.


Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΤΟ ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής ευχαριστεί





Η Διεύθυνση, το προσωπικό και οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Βέροιας ευχαριστούν θερμά το φωτογραφείο του κ. Κοντσίδη Μάρκου για την δωρεάν εκτύπωση φωτογραφιών της έκθεσης φωτογραφίας των μαθητών του σχολείου.

Επίσης ευχαριστούν τη φωτογραφική ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» για τη συμβολή τους στην εκπαίδευση των μαθητών στην τέχνη της φωτογραφίας.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται

Ανείπωτες ιστορίες και αμφιλεγόμενα ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 19:00.
Η 18η Μαΐου εορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ενώ για το 2017, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η είσοδος στο ΜΦΘ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017 ΣΤΟ ΜΦΘ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017
Ξενάγηση στην έκθεση «Πορτραίτα Ιστορίας», 19:00

Στο πλαίσιο της φετινής θεματικής, το ΜΦΘ προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση «Πορτραίτα Ιστορίας» της Βούλας Παπαϊωάννου και του Δημήτρη Χαρισιάδη, που κατέγραψαν με τον φακό τους τις δύσκολες δεκαετίες της Κατοχής, του Εμφυλίου και της Ανασυγκρότησης στην Ελλάδα. Ο ένας εκ των δύο επιμελητών της έκθεσης «Πορτραίτα Ιστορίας, Βούλα Παπαϊωάννου – Δημήτρης Χαρισιάδης 1940-1960. Έργα από τα φωτογραφικά αρχεία του Μουσείου Μπενάκη», Μανώλης Σκούφιας, θα ξεναγήσει το κοινό σχολιάζοντας την εποχή και τα ιστορικά θέματα που θίγονται από τους δύο φωτογράφους. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν έργα, όπως τα δύο σπάνια κατοχικά λευκώματα «Μαύρο Λεύκωμα» της Βούλας Παπαϊωάννου και «Σούπα του παιδιού και ΙΚΑ Πειραιώς» του Δημήτρη Χαρισιάδη, όπου αντανακλάται το σκληρό πρόσωπο του Πολέμου 

και ο αγώνας για επιβίωση.

«Αμφιλεγόμενες ιστορίες» - Συζήτηση με το κοινό, 20:00

 
Μετά την ξενάγηση, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, στην οποία θα συμμετέχουν ο διδάκτωρ φωτογραφίας και επιμελητής της έκθεσης «Πορτραίτα Ιστορίας», Μανώλης Σκούφιας

ο υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και μέλος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, ιστορικός, Τάσος Σακελλαρόπουλος και ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και Πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού.
Με αφορμή τις φωτογραφίες της έκθεσης, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με ιστορικά γεγονότα μια ολόκληρης εποχής που δοκίμασε σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο την Ελλάδα. 

Θα σχολιαστεί η στάση των δύο φωτογράφων απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, καθώς και ο τρόπος που επέλεξαν να τα αποτυπώσουν στο έργο τους. Επίσης, θα συζητηθούν γενικότερα θέματα, τα οποία στον χώρο του πολιτισμού θεωρούνται αμφιλεγόμενα και ενίοτε διχαστικά για το ετερόκλητο κοινό του εκάστοτε πολιτιστικού χώρου.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, η είσοδος στο ΜΦΘ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας στην Κατερίνη

Η Φωτογραφική Ομάδα Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, διοργανώνει έκθεση μαθητικής φωτογραφίας με θέμα τις λεπτομέρειες, 
την αφαίρεση και τη φόρμα.

Συμμετέχουν:
 
Αμοιρίδου Δέσποινα-Ελένη
Δερβίσης Αλέξανδρος
Κακαγιάννης Βαγγέλης
Κλαπάντα Ελένη
Λαζαρίδου Χρύσα
Οσιπίδης Δημήτρης
Παπαστεργίου Βερονίκη
Χαρινού Διονυσία-Μαρία

Προλογίζει η Λίνα Γιαμούζη (Ζωγράφος/Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Π.). Θα ακολουθήσει απονομή βεβαιώσεων από τον Παναγιώτη Φτάρα (Γραφίστας/Σχεδιαστής/Φωτογράφος).

Εγκαίνια: Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στις 20.00

Εκθεσιακός χώρος ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας 3, Κατερίνη
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Plasticobilism



Τη Δευτέρα 15 του Μάη στις 8.30 μμ το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παρουσιάζει τον Θεσσαλονικιό δημιουργό του Plasticobilism (ένα project με φωτογραφημένες Playmobil φιγούρες που αναπαριστούν τον κόσμο γύρω μας ).

... όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817,

με ελεύθερη και δωρεάν είσοδο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Ο “Plasticobilism”, παρακάτω δίνει το στίγμα των δημιουργημάτων του, θέσεις/κατασκευές που μέσω της φωτογραφίας φτάνουν ‘καυστικές’ στο ευρύτερο κοινό:

«Ονομάζομαι Νίκος Παπαδόπουλος, είμαι 37 ετών, διδάκτωρ Αστροφυσικής του ΑΠΘ και σεναριογράφος. Αλλά πάνω απ' όλα είμαι πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ξεκίνησα να εκφράζομαι χρησιμοποιώντας τα playmobil του μεγαλύτερου γιου μου, όταν παίζοντας μαζί του, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να μιλήσω για όλα όσα σκέφτομαι, επιστρατεύοντας αυτές τις φιγούρες των παιδικών μας χρόνων. Χρησιμοποιώ ένα σύμβολο της αθωότητάς μας, για να μιλήσω για όλα τα απάνθρωπα και σκληρά που συμβαίνουν γύρω μας.

Για μένα η τέχνη υπάρχει για να δείχνει την αλήθεια, όχι για να διακοσμεί τοίχους ή χώρους. Υπάρχει για να ανατρέπει, να ενεργοποιεί και να παίρνει ξεκάθαρη θέση για τα γεγονότα. Με αυτό που κάνω δεν έχω σκοπό να αφυπνίσω κανέναν, αφού αν κάποιος δεν μπορεί να αφυπνιστεί από την ίδια την πραγματικότητα, τότε σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει από την αναπαράστασή της με πλαστικές φιγούρες. Προσθέτω απλά τη δική μου κραυγή αγωνίας σε αυτές των εκατομμυρίων συνανθρώπων μου, που ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον αυτού του κόσμου.»


fkth.gr

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής διοργανώνει την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της στην Καπναποθήκη 
(Γ. Κονδύλη 61). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 
την Πέμπτη 11 Μαϊου στις 19:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Μαϊου 
έως και τις 16 Μαϊου, 11:00 - 13:00 & 18:30 - 21:30. 
 
Συμμετέχουν 26 μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής με 89 φωτογραφίες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Φέτος έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε για ένα φωτογραφικό διήμερο το φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας, Βασίλη Γεροντάκο, o οποίος θα μας παρουσιάσει τη δουλειά του το Σάββατο 13 Μαϊου στις 20:30 ενώ την Κυριακή 14 Μαϊου την ίδια ώρα θα ακολούθήσει διάλεξη με ομιλητή τον κύριο Γεροντάκο και θέμα «Η Μεγάλη Αφήγηση του Μοντερνισμού».
Είσοδος ελεύθερη και για τις 2 εκδηλώσεις
πηγή:fmag.gr

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΑΜΦΙ_ΔΡΟΜΕΣ ΔΙ_ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ της Μαρίας Σαμολαδά


Tην Πέμπτη στις 11 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.
στην έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Σαμολαδά
που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο,
από τις 11 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου 2017.



ΑΜΦΙ_ΔΡΟΜΕΣ

ΔΙ_ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Ενστικτώδης αποτύπωση ανθρώπινων μορφών που κινούνται ατέρμονα, στον απόηχο των βιωμάτων τους, ανάμεσα στην μοναχικότητα και την ασφυκτική ενσωμάτωση. Παρουσίες, ως τυχαία ενσταντανέ, που αποκόπτονται από τη συνέχεια της ροής συναισθημάτων και εμπειρίας. 

Όταν οι μορφές λειτουργούν όχι σαν δράστες αλλά σαν θεατές του ζωτικού τους χώρου.

Εικόνες σε εξελισσόμενο σκηνικό, που προσπερνάμε, που έχουν διαφύγει της προσοχής μας, ξαναανακαλύπτονται, απομονώνονται και επαναπροσδιορίζονται. Ένα ταξίδι εκ των έσω, σε στιγμές κατάδυσης, αφηρημένης ενδοσκόπησης, αναζήτησης νοημάτων και υπαινιγμού συναισθημάτων.

Διαδρομές σιωπηλές, διαχρονικές, συνήθεις, μέσα σε έναν πολύβουο κόσμο που μας ακολουθεί και κινείται διαρκώς, που μας διαμορφώνει και συγκροτεί την σκέψη μας. Σχέση ατόμου - περιβάλλοντος αμοιβαία, συνδιαλλακτική, σχεδόν συνωμοτική.

Αναδύονται αμφιβολίες, απειλείται απόδραση εαυτού προς άγνωστες διαδρομές. Ενώ ο περιβάλλων χώρος - απών και υπονοούμενος μέσα από την αύρα του - αφήνει ελεύθερο το βλέμμα, να δει αυτό που επιθυμεί.

facebook event: https://www.facebook.com/event s/418127721895102/

e-mail: samolad.mr@gmail.com

site: http://samoladmr.wix.com/samol adamrphoto



Διοργάνωση - επιμέλεια: Τάσος Σχίζας


Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 11 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2017
Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο: Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα) τηλ. 2310271003 www.kounio.gr


Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. 9:00-17:00, Τρ. 9:00-16:00, Τετ. 9:00-17:00,

Πεμ. 9:00-18:30, Παρ. 9:00-21:00, Σαβ. 9:00-16:00, Κυρ. κλειστά

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

22η ομαδική έκθεση μαθητικής φωτογραφίας




Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2017, το Φωτογραφικό Kέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 22η συνεχόμενη χρονιά ομαδική έκθεση μαθητικής φωτογραφίας.

Η έκθεση ήδη έχει γίνει θεσμός, καθώς φέτος είναι η εικοστή δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται και όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 100 σχολεία 
και έχουν εκθέσει φωτογραφίες μερικές χιλιάδες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Όλες οι διοργανώσεις συνοδεύονται από μικρούς καταλόγους με αντιπροσωπευτικές 
φωτογραφίες από κάθε σχολείο.

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαίου 2017, 

ώρα 20:00

05/05/2017 --- 19/05/2017

Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 2-4, Θεσσαλονίκη

Είσοδος ελεύθερη

Το έντυπο με τις συμμετοχές στην έκθεση μπορείτε να το δείτε εδώ.
πηγή: fmag.gr

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

«Νέα Ερείπια»: Έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη στο ΜΙΕΤ

 
 
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη ΝΕΑ ΕΡΕΙΠΙΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108, 
5 Μαΐου – 2 Ιουλίου 2017

Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου

Η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης έως τις 2 Ιουλίου 2017.

Η έκθεση συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο, με κείμενο του Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Ασάλευτες εικόνες, αινιγματικές αντιφάσεις
Πριν από 25 χρόνια ο Αβραάμ Παυλίδης ξεκίνησε να φωτογραφίζει εσωτερικούς χώρους, αθέατους μικρόκοσμους από τα σωθικά της ελληνικής επαρχίας. Η διεισδυτική ματιά του επέμεινε με αυθεντικότητα στη θεματική της εγκατάλειψης, ως ευλαβικό προσκύνημα των ερειπίων που αφήνουν πίσω τους η ζωή που σβήνει και η νεωτερικότητα που ελαύνει, σε μια εποχή που η γυαλιστερή θωριά του διαρκώς καινούργιου θάμπωνε το βλέμμα. Μετά το 2010, και ενώ η χώρα είχε εισέλθει απότομα στα άπατα νερά της κρίσης, στράφηκε σε παρατημένες εγκαταστάσεις της βιομηχανικής κοινωνίας που παρήγαγε μαζικά προϊόντα και συμπεριφορές, όπως εργοστάσια, στρατόπεδα, ξενοδοχεία, ψυχιατρεία.

Το έργο του στηρίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: ο πρώτος είναι το ντοκουμέντο που παρέμεινε ισχυρό θεμέλιο της φωτογραφίας παρά τη θεωρητική κριτική που δέχτηκε. Ο δεύτερος είναι η θητεία στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και η χαμηλόφωνη μαθητεία στη ζωγραφική, μέσα από τη γνωριμία με τον Γιάννη Τσαρούχη και τον θαυμασμό από νεαρή ηλικία για το έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου. Οι δυο τους σφράγισαν το έργο του, επιτρέποντάς του να συναιρεί το δημώδες με το μοντέρνο, το φωτογραφικό με το ζωγραφικό.

Ο Παυλίδης γίνεται παρατηρητής των ερειπίων που γεννά ο οξύς ανταγωνισμός, η αυξανόμενη ταχύτητα, η υπόκωφη βία της προόδου, ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα με το διαρκές κίνητρο να αντικρίσει μια εικόνα που δεν έχει ξαναδεί, μέσα από μια ιδιαίτερη παραδοξότητα: ότι εκτιμά τις αρετές της παράδοσης, ενώ συγχρόνως αναζητά διαρκώς νέες εικόνες στις στάχτες της, μέσα σε νέα ερείπια. Ίσως η αινιγματική αυτή αντίφαση να συνιστά το δακτυλικό αποτύπωμα μιας ολόκληρης εποχής. Και ο Παυλίδης μοιάζει να έλκεται ακαταμάχητα από τις αινιγματικές αντιφάσεις και τα επιμελώς κρυμμένα μυστικά.
Ηρακλής Παπαϊωάννου

 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αβραάμ Παυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1950. Μεταξύ 1957 και 1968 έζησε στο χωριό Γάζωρος Σερρών. Το διάστημα 1969-1972 σπούδασε Διακόσμηση και μετά εργάστηκε για δυο χρόνια σε γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών, ενώ παράλληλα άρχισε να τον ενδιαφέρει η ζωγραφική. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε εταιρεία διανομής βιβλίων. Το 1976 ξεκίνησε να ταξιδεύει στην Ελλάδα. Φωτογραφίζει από το 1990 εστιάζοντας σταδιακά στην αναπαράσταση εσωτερικών χώρων, κυρίως της ελληνικής υπαίθρου, που διαθέτουν άρωμα παράδοσης. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως, μεταξύ άλλων, η ατομική έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (2004) και αυτή στην γκαλερί της Βιέννης Forum am Schillerplatz (2009). Το έργο του έχει εκδοθεί στις μονογραφίες Εστίες Παράδοσης (ΜΦΘ, 2004) και Το Τελευταίο Βλέμμα (Ευρώδι, 2010).


INFO – Έκθεση Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια»


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Βίλα Καπαντζή – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 108
Ταχ. Διευθ.: Τ.Θ. 50742, 54014 Θεσσαλονίκης 22

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 20:00



Διάρκεια

Παρασκευή 5 Μαΐου έως Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Κυριακή 10:00-18:00
Δευτέρα: κλειστά

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό



Πληροφορίες


τηλ. 2310 295 170-1, καθημερινές 9:00-14:30
και 2310 295 149 τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Κώστα Καψιάνη


Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Κώστα Καψιάνη
. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  

το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Νέστος» του ξενοδοχείου Galaxy στην Καβάλα.  
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον φωτογράφο για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του. Η εκδήλωση, όπως όλες οι εκδηλώσεις του Φωτογραφικού Ομίλου, είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους της φωτογραφίας αλλά και της τέχνης γενικότερα.

Ο Κώστας Καψιάνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο το 2001. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής κολεκτίβας KOLLEKTIV8 και μέλος της κολεκτίβας Depression Era η οποία τοποθετείται σε σχέση με το κοινωνικό τοπίο της κρίσης στην Ελλάδα. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο FotoFilmic/PULP Print Showcase στον Καναδά (2016), στο Med Photo Festival στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο (2016) και στο Athens Photo Festival στο Μουσείο Μπενάκη (2016). Στο πλαίσιο των ομαδικών εκθέσεων του Depression Era συμμετείχε στην Μπιενάλε της Αθήνας (2015-2017), στο No Country for Young Men/ Lieu BOZAR στο Palais des Beaux-Arts των Βρυξελλών (2014), στο Le Mois de la Photo στο Παρίσι (2014), στο Fotóhónap στη Βουδαπέστη (2014) και στο Fotoistanbul (2014).

www.kostaskapsianis.com

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Σεμινάριο εισαγωγής στην αστροφωτογραφία τοπίου



Ένα δωρεάν σεμινάριο για την αστροφωτογραφία τοπίου θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη 

στις 3 Μαΐου 2017 από τον Κωσταντίνο Βασιλακάκο.
 

Η παρουσίαση θα γίνει στην έδρα της Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Στα χνάρια του σύμπαντος

Σεμινάριο εισαγωγής στην αστροφωτογραφία τοπίου.

Στις 3 Μαΐου 2017 και ώρα 21:30 ο Κωσταντίνος Βασιλακάκος θα μας παρουσιάσει τους τρόπους που μπορούμε να φωτογραφίσουμε τον γαλαξία και τον νυχτερινό ουρανό.

Θα αναλυθούν οι εξής τεχνικές: Φωτογράφιση του γαλαξία, φωτογράφιση αστρικών ιχνών (star trails), time-lapse με τον γαλαξία, starlapse (time-lapse με τα αστρικά ίχνη). 

Θα γίνει αναφορά στον απαραίτητο και προαιρετικό εξοπλισμό, τις τεχνικές φωτογράφισης, 
καθώς και πως προγραμματίζουμε την φωτογράφιση.

Όσοι ενδιαφέρονται για το πρακτικό κομμάτι, όπου θα αναλυθούν αναλυτικά οι τεχνικές φωτογράφισης, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να πάρουν μέρος στην πρακτική εκπαίδευση ολιγομελών ομάδων ή ατομικά του επόμενου ΣΚ στον Όλυμπο.

Τοποθεσία: Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Βασιλείου Αδαμίδου 14
Τ.Κ. 543 51 Τούμπα, δίπλα στο γήπεδο ΠΑΟΚ.

Τηλ συλλόγου: 231 051 8116

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σεμινάριο για το φωτογραφικό πορτρέτο από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης



Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο για το φωτογραφικό πορτρέτο με εισηγήτρια τη φωτογράφο Ιωάννα Φωτιάδου. Το πορτρέτο ως είδος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφικής δραστηριότητας. Στη διάρκεια των μαθημάτων θα οριστεί η έννοια του φωτογραφικού πορτρέτου και θα προσδιοριστούν τα είδη του, ενώ θα γίνει σύντομη ιστορική αναδρομή μέσα από την ιστορία της φωτογραφίας.

Επιπλέον, θα αναλυθούν οι τεχνικές του και θα συζητηθούν θέματα όπως η σχέση φωτογράφου και φωτογραφιζόμενου, η «τελετουργία» της διαδικασίας, η σημασία της «χημείας» στην επικοινωνία και πώς όλα αυτά συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα. Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και πρακτικό, απευθύνεται σε όσους έχουν βασικές γνώσεις φωτογραφίας και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις εμπλουτισμένες με οπτικοακουστικό υλικό, συζήτηση και κριτική των εργασιών, εβδομαδιαίες ασκήσεις, τελική εργασία, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη σε φωτογραφικό στούντιο.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 15 ώρες και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, από τις 12 Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουνίου 2017 και ώρες 18:00-21:00. 

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/άτομο για όλα τα μαθήματα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 9 Μαΐου 2017. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.
 Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι οι συμμετέχοντες 
να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310-566716 / info.thmp@culture.gr).