Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Χρώμα μετά την βροχή

                         Χρώμα μετά την βροχή


"ατομική έκθεση του Ντίνου Βεργίδη στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο"

Ο Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζει  εώς τις 28 Ιανουαρίου 2014, την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ντίνου Βεργίδη με τίτλο "Χρώμα μετά την Βροχή"

Στις πόλεις που μένουμε, η έλλειψη αισθητικής επικρατεί παντού. Άσχημα κτίρια, κακόγουστες ή αδιάφορες φωτεινές επιγραφές, δρόμοι και πεζοδρόμια με ελλιπή συντήρηση, γεμάτα λακκούβες. Όταν όμως βρέχει όλα αυτά αλλάζουν. Οι λακκούβες που γεμίζουν νερό και οι δρόμοι που γυαλίζουν γίνονται οι φορείς της μετουσίωσης. Η αντανάκλαση μεταμορφώνει ολοκληρωτικά μια φωτεινή επιγραφή από ασχημόπαπο σε εικόνα σουρεαλιστική. Της στερεί την γεωμετρική και υλική της υπόσταση, μεταμορφώνοντάς την σε παλέτα χρωμάτων και φόρμας. Τα φώτα των αυτοκινήτων, οι φωτεινές επιγραφές και οι λάμπες των δρόμων φωτίζουν και χρωματίζουν τους χώρους που κινούμαστε καθημερινά. Οι αντανακλάσεις όλων αυτών μετατρέπουν το άσχημο σε όμορφο, το αδιάφορο σε ενδιαφέρον.

Ο Ντίνος Βεργίδης, από το 1966 που γεννήθηκε, ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Master in Business Administration από το Πανεπιστήμιο του Michigan. Ασχολείται με την φωτογραφία ερασιτεχνικά από την εφηβεία του και συστηματικά τον τελευταίο χρόνο. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια φωτογραφίας και είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Φ, στα πλαίσια της οποίας συμμετείχε σε μια ομαδική έκθεση.


Αναλυτικά : fmag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: