Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Διασχίζοντας τα Πρόθυρα





Γκαλερί Tettix: «Διασχίζοντας τα Πρόθυρα». 
Το σημείο εισόδου ή εξόδου, ο περιορισμός ή το κορύφωμα της επιτάχυνσης.



Σε οποιαδήποτε περίσταση, τα πρόθυρα σχετίζονται με αμφίδρομη ενέργεια, ένα κρεσέντο δυναμικής, που οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα και υποδηλώνει αλλαγή στα υφιστάμενα σημεία αναφοράς. Σηματοδοτεί το συνειδητό σημείο κατά τη μετάβαση, μεταξύ δύο υποστάσεων 
και επιφέρει αβέβαια αποτελέσματα και παρενέργειες.



Διασχίζοντας τα πρόθυρα. Είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται σταδιακά, κυρίως στην σημερινή εποχή, είτε απορρέοντας από την επιτάχυνση των εξελίξεων της τεχνολογίας και επιστήμης, λόγω των ανακατατάξεων στην παρούσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική τάξη πραγμάτων. 
Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ανακαλύψεις ή να καταλήξει σε επιζήμιες επιπτώσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Από την παγκόσμια κλίμακα στην προσωπική μας καθημερινότητα, τα πρόθυρα διαμορφώνουν το πέρασμα από τη ζωή και τη συμπεριφορά μας προς τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Καταγράφοντας τη στιγμή της διέλευσης των πρόθυρον και των αποτελεσμάτων που σχετίζονται με αυτό, οι καλλιτέχνες δρουν ως φακός και αντανακλούν την προσωπική τους ερμηνεία μέσα από το έργο τους και καλούν τους επισκέπτες να συζητήσουν και να συλλογιστούν επί τούτου.


Συμμετέχουν: Fatih Balcı, Canan Beykal, Fatoş Beykal, Amelie Beaudroit, Αλεξία Βούσβουρα, Zeynep Erdinç, Genco Gülan, Nazım İrem, Hülya Küpçüoğlu, Sabrina Osborne, 
Φρόσω Παπαδημητρίου, Victoria Rance


Ομαδική Έκθεση 29/10 – 8/11/2015
Γκαλερί Tettix, Τσιμισκή & Διαλέττη 3, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: