Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο Editing στη Φωτογραφία στο ΜΦΘ



Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει Σεμινάριο Editing στη Φωτογραφία
με εισηγητές τους φωτογράφους Στράτο Καλαφάτη, Πάρι Πετρίδη
και τον Διευθυντή του ΜΦΘ Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Το editing συνιστά καίριο στάδιο για την ολοκλήρωση μιας φωτογραφικής σειράς, στη διάρκεια του οποίου οι φωτογράφοι αποσαφηνίζουν τη μορφή και το περιεχόμενο ενός δημιουργικού έργου.
Το σεμινάριο στοχεύει στο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πιο στέρεα κριτήρια για το editing του φωτογραφικού τους έργου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 27 ώρες και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου 2016 από τις 17:00
μέχρι τις 21:00, με εξαίρεση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου που το μάθημα θα είναι τρίωρο και θα τελειώσει στις 20:00.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους με προχωρημένο σχετικά επίπεδο φωτογραφικού έργου.

Το πρόγραμμα των ωρών αναλύεται ως εξής: 12 ώρες Στράτος Καλαφάτης,
12 ώρες Πάρις Πετρίδης και 3 ώρες Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Κόστος συμμετοχής: 75,00 ευρώ/άτομο για όλα τα μαθήματα.


Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.



Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μαρία Κοκορότσκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΦΘ (τηλ.: 2310.566.716, educ.thmp@culture.gr).


Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως η Saga, το Αρχιπέλαγος και έχουν εκδοθεί τα βιβλία του οι Αρχέτυπες Εικόνες (Άγρα, 1999), το Ημερολόγιο 1998-2002 (Άγρα, 2004), ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης (Άγρα, 2014). Από το 1990 παρουσιάζει το έργο του σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Ο Πάρις Πετρίδης σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο New York University. Έχει διδακτορικό στη φωτογραφία από το πανεπιστήμιο του Sunderland. Εργάζεται ως φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Διδάσκει ιστορία και θεωρία της φωτογραφίας στο Applied Arts Studies στη Θεσσαλονίκη. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του Καθ’ οδόν (Ιστός, 1998), Γαμήλιο άλμπουμ (Ιστός, 2002), Σημειώσεις στην άκρη του δρόμου (Άγρα. 2006), Τα ρωμαίικα σχολεία της Πόλης (Άγρα, 2007) και με τον Σάκη Σερέφα το Εδώ: Τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη (Άγρα, 2012). Το φωτογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.



Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1962). Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φωτογραφία στο New York Univeristy (Master of Arts). Είναι διδάκτωρ φωτογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Το διάστημα 1993-2006 υπήρξε οργανωτικό στέλεχος της Photosynkyria. Από το 2001 εργάζεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων για τη φωτογραφία και επιμεληθεί πολλές φωτογραφικές εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: