Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

H Σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστήςτου εγκεφάλου, έγινε φωτογραφική έκθεση!



H Σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστήςτου εγκεφάλου, έγινε φωτογραφική έκθεση!
Η σεροτονίνη είναι η αρωματική οργανική ένωση 5-υδροξυ-αμινοαιθυλο-ινδόλιο....Είναι ένας νευροδιαβιβαστήςτου εγκεφάλου…Στον ανθρώπινο οργανισμό δρα ως ισχυρός αγγειοδιασταλτικός παράγοντας και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.Τα φάρμακα που επιλεκτικά αναστέλλουν την επαναπρόσληψη της σεροτονίνης αυξάνουν τα επίπεδα της ελεύθερης σεροτονίνης, θεραπεύοντας έτσι την κατάθλιψη. Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ηρεμεί 

το σώμα μας.

Μπορεί ένα έργο τέχνης αποτελέσει οπτικό ερέθισμα για την έκλυση της;

Ποια θέματα είναι αυτά που την διεγείρουν;

Πόσο μπορούν τα χρώματα να διεγείρουν την ψυχοσύνθεση αυτών που την παρατηρούν;
Τελικά πόσο η αισθητική της καθημερινότητας μπορεί να επιρεάζει ψυχολογικά τον σύγχρονο άνθρωπο;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τον δημιουργό σε αυτήν την “σπουδή” του, 

στην χαρά.

Στα έργα του παρατηρούμε μία ποικιλία θεματολογίας η οποία όμως έχει κοινή αφετηρία .
Μία οικογενειακή φωτογραφία,ένα παιδικό παιχνίδι, ένας γαλάζιος ουρανός με ένα παγκόσμιο μνημείο, όλα παραπέμπουν σε ερεθίσματα χαράς που κάθε άνθρωπος έχει αισθανθεί.

Η τεχνοτροποία της έκθεσης ηοποία έχει σαφείς αναφορές στην POP κουλτούρα έρχεται να ενδυναμώσει αυτήν την προσπάθεια δημιουργίας θετικών συναισθημάτων αποτελώντας όμως και από μόνη της ένα ιδιαίτερο χαρκτηριστικό της έκθεσης.
“ Το φως είναι ο δημιουργός τόσο της χαράς όσο και της φωτογραφίας”


Ο Γιώργος Βασιλειάδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ιστορία τέχνης, σχέδιο και ζωγραφική στην Θεσσαλονίκη και Φωτογραφία στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Έχει εκθέσει ατομικά και ομαδικά σε Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Τουρκία. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις όπως το Renaissance Photography Award στις Mall Galleries του Λονδίνου καθώς και στο Chianciano International Award του Museo d'Arte του Chianciano.

Έργα του υπάρχουν στην Galliardy Gallery του Λονδίνου και στην Pinelo Gallery της Κωνσταντινούπολης. Συμπεριλήφθηκε στον Αμερικάνικο κατάλογο International Contemporary Masters της World Wide Art Books για το έτος 2011.



25 Απριλίου – 2 Μαΐο
OKTO Photography

Mitropoleos 125, 54621 Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: