Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ali Öz: "Ταρλάμπασι: Μια περιφρονημένη περιοχή στην Κωνσταντινούπολη"



Την Πέμπτη 13-9-2018, 8μμ εγκαινιάζεται στο χώρο πολιτισμού ENEKEN, Προξένου Κορομηλά 37, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η ατομική έκθεση του Ali Öz με τίτλο "Tαρλάμπασι: Μια περιφρονημένη περιοχή στην Κωνσταντινούπολη". Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης 'Aspects of Balkan Photography 2018'.
Διάρκεια έκθεσης: 13/9 - 15/10/2018.

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 6-9μμ, Σάββατο 11πμ-3μμ, Κυριακή κλειστά


Μια γειτονιά που βρίσκεται μέσα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης είναι κατεδαφισμένη!

Οι δρόμοι που συνθέτουν τον φυσικό ιστό της γειτονιάς, τα κτίρια που δίνουν χρώμα σε αυτούς τους δρόμους, τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που ζουν εκεί ... χίλιες και μία εκδοχές της ζωής καταστρέφονται / ακυρώνονται.

Το Ταρλάμπασι θυσιάζεται στο όνομα της "εξευγενισμού"!

Ταρλάμπασι : Μια περιφρονημένη περιοχή της Κωνσταντινούπολης μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με αυτή τη διαδικασία με όλη της τη ζωντάνια, μια συγκλονιστική πραγματικότητα που είναι μετά βίας καλαίσθητη.

Ο ALİ Öz αποφοίτησε από το Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Πληροφοριών της Άγκυρας.

Άρχισε να βγάζει φωτογραφίες το 1979. Στα νιάτα του εργάστηκε για πολλά χρόνια στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Τα χρόνια που πέρασε σε συνεταιρισμούς και συνδικάτα τον επηρέασαν στη διαμόρφωση της ιδιαίτερης στάσης του στα πράγματα. Μετά από αυτό αφοσιώθηκε στο φωτορεπορτάζ και επηρέασε τους περισσότερους συναδέλφους του με την ενέργεια και την αυτοθυσία του. Βγάζει πολιτική φωτογραφία ντοκουμέντου και θεωρεί ότι αυτό είναι το καθήκον του.

Εργάστηκε στα περιοδικά Nokta, Güneş, Milliyet, Cumhuriyet, Aktüel, Tenpo και NTV MAG. Επίσης έχει εργαστεί ως ελεύθερος φωτογράφος.

http://fkth.gr/el/node/1043 

Δεν υπάρχουν σχόλια: