Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ο Παναγιώτης Φτάρας με τον «Χωροχρόνο» στο ‘Άλλο Καφενείο



Ο Παναγιώτης Φτάρας με τον «Χωροχρόνο» στο ‘Άλλο Καφενείο


Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ, ο Παναγιώτης Φτάρας, ο δημιουργός του φωτογραφικού λευκώματος «Χωροχρόνος» από τις εκδόσεις Όστρια, έχοντας τη φιλική συμμετοχή δημιουργών της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης με ποιήματα τους, εμπνευσμένα από τις φωτογραφίες του, προσκαλεί το κοινό της πόλης να παρακολουθήσει αλλά και να ταξιδέψει στο Χωροχρόνο, στο «Άλλο Καφενείο», Αθηνών 12, στη Κατερίνη. 

Να υπενθυμίσω πως οι δημιουργοί που χάρισαν τα ποίηματά τους στο όμορφο αυτό λεύκωμα είναι: Ιωάννης Γαλάνης, Λίνα Γιαμούζη, Ειρήνη Γκόλτσιου, Τίνα Iωαννίδου, Γιώργος Κανείς, Αλέξης Καραβέργος, Θανάσης Καραμήτας, Βασίλης Καρκατσέλης, Θάνος Κόσυβας, Χρυσούλα Λουλοπούλου, Βασίλης Μόσχης, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, Θανάσης Μπίντας, Ελένη Μπλάτζα, Κώστας Μυστακίδης, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Γιώτα Παπαδοπούλου, Doria Paszynska, Έφη-Πουλάκη Παντερμαλή, Γιώτα Τσερτεκίδου, Γιώργος Χ. Χανδόλιας.


Η εκδήλωση θα συνοδεύεται με έκθεση φωτογραφίας, με 30 έργα του καλλιτέχνη , από το φωτογραφικό λογοτεχνικό λεύκωμα του «ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ». Την εκδήλωση θα προλογίσει η φιλόλογος Γιώτα Παπαδοπούλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας Λίνα Γιαμούζη. Συντονίζει η νηπιαγωγός Γεωργία Πιπινά. Σ’ αυτή την παρουσίαση θα απαγγείλουν: Ιωάννης Γαλάνης, Λίνα Γιαμούζη, Γιώργος Κανείς, Χρυσούλα Λουλοπούλου, Βασίλης Μόσχης, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, Θανάσης Μπίντας, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Γιώτα Παπαδοπούλου, Doria Paszynska και Γιώτα Τσερτεκίδου.

Είσοδος ελεύθερη
https://bg-bg.facebook.com/pg/pfotographie/posts/

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Παυλίδη, Αποσπάσματα



15 - 21 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Παυλίδη Αποσπάσματα , Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα ΕΡΙΑ), Νάουσα


Ώρες λειτουργίας 18.00 εώς 21.00
πηγή: http://www.naousanews.gr/

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ : «Ζευγάρια»





Η ζεύξη μεταξύ «δύο» απλών μονάδων μέσα από απλές ή πιο σύνθετες διαδικασίες μπορεί να συμπεριλάβει πρόσωπα, πράγματα ή ακόμα και έννοιες. Κι όταν επιτευχθεί η σύζευξη προκύπτουν… τα ζευγάρια.
Η συμμετρία στη σχέση των ζευγών άλλοτε είναι πρόδηλη κι άλλοτε δυσδιάκριτη και δε διέπεται από τους ίδιους, πάντοτε, κανόνες. Ενίοτε, δε, η α-συμμετρία είναι παράγοντας τόσο της εκδήλωσης όσο και της διατήρησης αυτής της σχέσης. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αντιθετικά ή τα φαινομενικά αταίριαστα ζευγάρια προκαλούν περισσότερο ενδιαφέρον ή και θαυμασμό, καθώς ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, σπάζοντας τις συμβάσεις που η κουλτούρα μιας κοινωνίας φρόντισε να χτίσει επιτηδευμένα. Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Out of Focus αποτύπωσαν σε εικόνες αυτή τη σχέση προσώπων, αντικειμένων ή και εννοιών και εκθέτουν στο κοινό το αποτέλεσμα της αναζήτησής τους υπό τον τίτλο «Ζευγάρια». Δίπολα συμβατά κι ασύμβατα, ονειροπόληση ανάμεσα στον κόσμο της καθημερινότητας μα και του φανταστικού, του τώρα, του χθες και του αύριο ενυπάρχουν και συνυπάρχουν στις φωτογραφίες που εκτίθενται.


Συμμετέχουν:
1. Κυριάκος Γκογκόπουλος
2. Δημήτρης Δεσποινούδης
3. Δημήτρης Δούκας
4. Φώτης Καρακάσης 
5. Κώστας Κίτσος 
6. Θάνος Κοκκίνης 
7. Αργυρώ Κούκου 
8. Γιώτα Κυρατζάκου 
9. Κατερίνα Λεβενιώτη 
10. Καίτη Παπαναούμ 
11. Τάσος Παπάς
12. Χρύσα Προύσαλη
13. Ελένη Σουλτανίδου 
14. Αλεξάνδρα Στεφανίδου 
15. Γιώργος Στοΐδης 
16. Θανάσης Τσιλιγγούδης 
17. Πάρης Τσιλικάκης 


Πληροφορίες:
Διάρκεια: 12 – 19 Δεκεμβρίου 2018
Εγκαίνια Έκθεσης: 12/12/2018, ώρα 20:00.
Ώρες λειτουργίας: 
Καθημερινές: 18:00-20:00  
Σάββατο και Κυριακή: 11:00-14:00 
Χώρος: Ο χώρος που στεγάζει τα όνειρα της ομάδας, στο ισόγειο της οδού Μητρ. Γενναδίου 24 στη Θεσσαλονίκη.
 

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γκιζάρη

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 19:00 για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Γκιζάρη, στο Συνεργατικό βιβλιοπωλείο-καφέ ΠΟΕΤΑ.

Την ημέρα των εγκαινίων, θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό λεύκωμα του ιδίου καλλιτέχνη ''THE WALL''.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Τάσος Κατσαρός και θα σχολιάσει ο Βασίλης Καρκατσέλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Θα προβληθεί διαπόραμα του λευκώματος.

Συνεργατικό βιβλιοπωλείο-καφέ ΠΟΕΤΑ
Αριστοτέλους 34, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,
τηλ 6951718305
POETA fb mail:poeta.biblio@gmail.com

Διάρκεια έκθεσης έως 6 Ιανουαρίου 2019.



THE WALL

Φτιάξε, Συνέχισε και Διάβασε μια ιστορία.

H ζωή είναι τοίχος: με σημάδια, κουσούρια ή πεπρωμένο-τουλάχιστον στη γέννηση του θα

έπρεπε, από αξιοπρέπεια έστω, να είναι άγραφος, λευκός.

Στην πορεία ο τοίχος είναι δρόμος, καλά ή κακά στρωμένος. Έφηβος, νεαρός τοίχος, βιάζεται να γίνει κατοικία, άσυλο, να έχει μία κάποια ιστορία.

Εν τέλει καταλήγει περιγραφή, θύμηση. Αποκαλύπτει, αναπολεί, δεν έχει πια να ζήσει.

Είναι τελειωμένο φως.

Ο τοίχος είναι η ζωή μας.

Έχει πλάκα, πίκρα, απόγνωση τη νύχτα, ελπίδα την ημέρα να φωτογραφίζεις τοίχους. Συμβαίνει όταν δεν έχεις πια να πεις και ακόμα νοσταλγείς να ακούσεις.

Ο τοίχος δεν είναι σχήμα, υλικό, έχει ηλικία.

Μιλάς μαζί του, γελάς μαζί σου και αποχαιρετάς την πλάνη.

Γ. Γκιζάρης



Σύντομο βιογραφικό του φωτογράφου

Ο Γιώργος Γκιζάρης είναι απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, Γραμμάτων και Τεχνών καί Οπτικοακουστικών Μέσων του πανεπιστημίου Paris VIII-Vincennes και Paris IV-Sorbonne. Απόφοιτος της Σχολής Ξεναγών Αθηνών. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, πιάνου και μονωδίας στο Ελληνικό Ωδείο. Σπούδασε καλλιτεχνική φωτογραφία και τεχνικές σκοτεινού θαλάμου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και στο Φωτογραφικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου. Έχει πραγματοποιήσει έντεκα ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές καθώς και σε πολιτιστικά δρώμενα όπως φεστιβάλ και καλλιτεχνικές διοργανώσεις κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά λευκώματα και περιοδικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας ΦΩΣ (1998) και Φ.Π.Κ.Π (Φωτογραφικό Πολιτιστικό Κέντρο Πειραιά, 2001). Mέλος Δ.Σ της Ε.Φ.Ε (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία) και τακτικό μέλος του Φ.Κ.Θ (Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Κάποιες ενδεικτικές συνεργασίες :
Γκαλερί : Έρσης, Πανταζίδη, Athens Art Space, Tettix, Πινακοθήκη Ψυχάρη, -ισμός κ.α
Διοργανώσεις : Biennale, Festival Contrast, Trierenberg, Τεχνόπολις , Ορίζοντας Γεγονότων, Δήμος Αθηναίων κ.α
Ομαδικές συμμετοχές : Ε.Φ.Ε , ΦΚΘ , Ελεύθεροι Καλλιτέχνες, Φ.Π.Κ.Π, Photovision κ.α



Διεύθυνση Διπύλου 11, 105 53, Αθήνα
e-mail : gguizaris@hotmail.com
Τηλέφωνα : 210 3224083 6976359583
site : www.guizaris.gr

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη ¨ Αρχιπέλαγος ¨



Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108 την έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη

Αρχιπέλαγος



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Ο Στράτος Καλαφάτης γράφει στον πρόλογο της αντίστοιχης έκδοσης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα:

«Η εργασία του Αρχιπελάγους ξεκίνησε από μια ανάθεση των επιμελητών της 10ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Η Κατερίνα Κοτζιά, ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, ο Λόης Παπαδόπουλος και η Κορίνα Φιλοξενίδου, στηριγμένοι στην αιρετική πεποίθηση του ιστορικού Ruggiero Romano ότι το Αρχιπέλαγος είναι μια πόλη, έθεσαν την ιδέα αυτή ως άξονα της ελληνικής συμμετοχής.

Αυτήν τη θεματική της υδάτινης πόλης προσπαθήσαμε να οπτικοποιήσουμε, μαζί με τον φίλο και εκλεκτό φωτογράφο Σπύρο Στάβερη. Ανέλαβα να φωτογραφίσω τα πλοία και τις διαδρομές τους, ενώ ο Στάβερης θα κατέγραφε το ανθρώπινο στοιχείο, που κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι εικόνες που προέκυψαν, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2006 στο ελληνικό περίπτερο, στα Giardini της Βενετίας.

Τη θάλασσα τη γνώρισα μέσα από τον ήχο της. Έφτανε τα βράδια τραχύς, ρυθμικός, στο παιδικό μου δωμάτιο. Η εικόνα της ήταν τόσο παρούσα που σχεδόν μου διέφευγε. Γινόταν ένα με τους λόφους της Καλαμίτσας, σ’ ένα τοπίο δεδομένο, όσο και η πράξη της αναπνοής.

Ο παππούς μου, μια ζωή ναυτικός, δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την αυστηρότητα και τα χούγια του καπετάνιου. Μου μιλούσε για ταξίδια και περιπέτειες, με εκπαίδευσε στα μυστικά και στους νόμους της. Έτσι περνούσαν τα καλοκαίρια, με τη θάλασσα να με υιοθετεί ξυπόλυτο, ηλιοκαμένο και ευτυχή.

Καιρό μετά, μαζί με τη Λία και τη μικρή Δάφνη, ζήσαμε για τέσσερα χρόνια στο νησί της Σκοπέλου. Εκεί, μέσα στον υδάτινο κύκλο, μου εντυπώθηκε ο απελευθερωτικός, αλλά και αβάσταχτος αποκλεισμός του νερού.

Ξεκίνησα το ταξίδι του Αρχιπελάγους, από τη γενέτειρά μου, ένα απόγευμα, αρχές του καλοκαιριού. Η Καβάλα, το βορειότερο λιμάνι του Αιγαίου, ήταν η ιδανική αφετηρία, μα πρωτίστως, η πόλη όπου μεγάλωσα και έμαθα τη θάλασσα. Το πλοίο ήταν οικείο από τα ταξίδια της νιότης, ανάγλυφο από τα στρώματα αλμύρας και λαδομπογιάς. Αφήσαμε τη στεριά. Μαύρος καπνός απλώθηκε στον ορίζοντα, μέχρι που χάθηκε στη νύχτα. Παρέμεινα στο κατάστρωμα, παρατηρώντας τις γραμμές, τους αφρούς της μηχανής και τα μακρινά φώτα, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης της μνήμης. Φτάσαμε στη Λήμνο. Τα κόκκινα φώτα της προβλήτας και ο θόρυβος του καταπέλτη, ήταν οι πρώτες φωτογραφίες του Αρχιπελάγους. Ακολούθησαν πολλές ακόμη, στις είκοσι μέρες αυτής της μικρής οδύσσειας.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, με την ευκαιρία αυτής της έκδοσης, επέστρεψα στο Αιγαίο για να φωτογραφίσω ξανά. Ένα νέο ταξίδι, απαράλλαχτο κι όμως τόσο διαφορετικό, ολοκλήρωσε την ιστορία του. Η καμένη λέμβος και η μοναχική σημαία, αποτελούν τις τελευταίες χειρονομίες μιας επικαιρότητας, που θα χαθεί κι αυτή στα βάθη του χρόνου».


Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου λέει για το Αρχιπέλαγος:

«Το Αιγαίο είναι ένας τόπος οικείος όσο και ανοίκειος: πεδίο δράσης της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, τόπος με δυνατά ριζώματα και ξεριζώματα, με κλειστές κοινότητες και ρητές γεωγραφικές ασυνέχειες, συνιστά, μαζί με το «τοπίο των ερειπίων», την πιο δημοφιλή σύγχρονη ελληνική εικόνα. Αντί περιήγησης στις αιγαιακές κοινωνίες, που διαστέλλονται θορυβωδώς το καλοκαίρι και συστέλλονται με μελαγχολική ηρεμία το χειμώνα, το Αρχιπέλαγος του Στράτου Καλαφάτη ερευνά μάλλον το βίωμα της νομαδικής μετακίνησης στους υδάτινους δρόμους, πέρα από τα αρχιτεκτονικά ή άλλα στερεότυπα. Αυτό φαίνεται να προτείνουν οι φωτογραφίες των πλοίων, που χάνονται ως κουκίδες απειροελάχιστες φέροντας την ευθύνη για αποχωρισμούς και σμιξίματα σε μικρά και μεγάλα λιμάνια· ή τα αφρισμένα τοπία, που πτυχώνονται βίαια καθώς το κολοσσιαίο σκάφος οργώνει την ανοιχτή θάλασσα, τοπία τα οποία άλλοτε καίγονται στο φως κι άλλοτε σβήνουν σ’ ένα βαθύ, σκοτεινό μπλε. Είναι ακόμη τα παράθυρα και τα φινιστρίνια, ξαφνικά ανοίγματα σε μια απρόσμενη θέα. Δύο κόσμοι τέμνονται εδώ: ένας κοντινός, απτός, λειτουργικός και ένας απόμακρος, μεταφορικός, πνευματικός. Η μετάπτωση, όμως, αυτή, ανάμεσα στο μέσα και στο έξω, την καθημερινότητα και τη διαχρονία, το φωτεινό και το σκοτεινό, δεν λανθάνει επίσης πίσω από τον Άθω του Καλαφάτη; Το έργο του, ενσωματώνοντας αυτό που κάποιες φορές εκπλήσσει και τον ίδιο, μοιάζει με άσκηση ισορροπίας ανάμεσα σε ό,τι κανείς προεργάζεται και ό,τι δεν μπορεί να προβλέψει, ισορροπία δύσκολη όσο και γενναιόδωρη.

Ενίοτε διακρίνονται στις φωτογραφίες στοιχεία με στενότερη πολιτική ανάγνωση: μια σημαία στερεωμένη σ’ ένα βράχο, ένδειξη εδαφικής κυριότητας στην απόλυτη ερημία, ή μια λαστιχένια λέμβος στα βράχια κάποιας ακτής, σύμβολο επιβίωσης αλλά και απώλειας σε καιρούς ταραγμένους, όταν η θάλασσα βαφτίστηκε ποτάμι για να περάσουν άφοβα οι απελπισμένοι – ποιος, όμως, από τα ομηρικά ακόμη έπη, γελάστηκε ποτέ να πιστέψει ότι το αρχιπέλαγος συνιστά ουδέτερη ζώνη; Είναι ακόμη τα καταστρώματα, παρατηρητήρια του ευμετάβλητου της θάλασσας, τα φωταγωγημένα φέρι που μοιάζουν αυτάρκεις μικρόκοσμοι. Και, βέβαια, οι αφαιρετικές εκείνες φωτογραφίες οι οποίες επιχειρούν να συμπυκνώσουν το ελάχιστο τοπίο.

Το Αιγαίο δεν είναι ένας κόσμος μονοσήμαντος. Είναι τόποι πολλοί που αλληλοδιεισδύουν χωρικά, χρονικά, εννοιακά. Είναι η περίεργη αίσθηση αιώρησης σ’ έναν αρχέτυπο κόσμο, όπου απέναντι στο πέλαγος, σε άμεση επαφή με τον αέρα, την αλμύρα, το φως, νιώθει κανείς να βρίσκει ανάλαφρα, σιωπηλά, πρόσκαιρα κάτι από τον μύχιο εαυτό του. Πώς μπορεί κανείς να μιλήσει για ένα θέμα γνωστό με τρόπο άγνωστο; Πώς μπορεί να συγκεράσει τη στέρεη ύλη με τη διαρκή ρευστότητα; Αυτό που διαχέεται ελεύθερα με αυτό που είναι βαθιά κρυμμένο; Με τέτοια ερωτηματικά στο νου μοιάζει να πλανήθηκε ο Στράτος Καλαφάτης στα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου. Και ίσως το Αρχιπέλαγος να αποτελεί τελικά ένα γόνιμο πρόσχημα, ένα επιλεγμένο πεδίο δοκιμής απαντήσεων, γιατί τα ερωτηματικά αυτά διατυπώνονται ακέραια πολύ πέρα από την επικράτειά του».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στράτος Καλαφάτης είναι φωτογράφος. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει δημιουργήσει με τη Λία Ναλμπαντίδου το studiotessera, έναν τόπο για τη φωτογραφία. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες (1999), Ομόνοια 2000 - Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας, με κείμενα του Φίλιππου Φιλίππου (2000), Ημερολόγιο 1998-2002 (2004), Άθως / Τα χρώματα της πίστης (2014) και Αρχιπέλαγος (2017). Εκπροσωπείται από την γκαλερί Bernier/Eliades.


Διάρκεια έκθεσης: 7 Δεκεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019

Ωράριο έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά)

Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ



Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° βάζουν τα Χριστούγεννα στη θέση τους και τον Άγιο Βασίλη στα πιο …παράξενα μέρη και στις πιο παράξενες καταστάσεις!

Αντέχετε την αλήθεια της φωτογραφικής εικόνας;

Φωτογραφίες και συνθέσεις που αξίζει να δείτε και να «ξαναδείτε» πολλές φορές, θα εκτίθενται από 1 έως 15 Δεκεμβρίου, στον υπέροχο χώρο της Στοάς Toms, με την υπογραφή των νέων Φωτογράφων της Σχολής ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°!


https://www.iekdelta360.gr 

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

H Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»



H Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», επιχειρώντας να προωθήσει την τέχνη της φωτογραφία στο ευρύ κοινό, διοργανώνει δύο νέα σεμινάρια εισαγωγής στη φωτογραφία. Το «Βασικό εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία» επικεντρώνεται στις τεχνικές λήψης, την ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας, τις σύγχρονες μεθόδους για εκτύπωση και παρουσίαση των φωτογραφιών και στην ιστορία της φωτογραφίας, με παράλληλα ειδικά σεμινάρια αφιερωμένα στις συμβατικές τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης α/μ φωτογραφικών φιλμ και στη φωτογράφηση με τεχνητό φωτισμό σε εσωτερικό χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα και χειροκίνητων ρυθμίσεων. Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα πενήντα ευρώ. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Δεκεμβρίου – Απριλίου, με την πρώτη συνάντηση να έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Υπό τον τίτλο «Μαθαίνω τα βασικά για τη λήψη φωτογραφιών και την διαχείρισή τους», οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα ασχοληθούν με τη χρήση smartphone και απλών φωτογραφικών μηχανών, εστιάζοντας στη λήψη, την επεξεργασία, την αποθήκευση, την κοινοποίηση και την εκτύπωση των φωτογραφιών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, σε δύο τρίωρες συναντήσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Όσοι θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να την υποβάλλουν στη συνέχεια ταχυδρομικά, μέσω fax ή με e-mail.

Φόρμα συμμετοχής:
Υποβολή φόρμας: Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού, Λαγκαδά 221, Γραφείο Πολιτισμού, 2ος όροφος, ΤΚ 56430, Θεσσαλονίκη | Fax 2313302837 | grpol@pavlosmelas.gr, photoclub.opseis@gmail.com
 
Πληροφορίες για εγγραφές: Μαρία Παναγιωτίδου, Τηλ. 2313302938

“Time-lapse action 2019”




Το “Photosphere”, Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου, που πραγματοποιείται στην Πάρο και την Πάτμο, μετά από δύο χρόνια επιτυχίας, παρουσιάζει τη νέα του δράση με τίτλο 

“Time-lapse action 2019”.

Επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες της φωτογραφίας που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην δημιουργία ενός time-lapse, καλούνται να στείλουν την συμμετοχή τους 

από την 5η Δεκεμβρίου 2018 έως και την 5η Μαρτίου 2019.

Η δράση θα έχει θεματολογία και θα αφορά το αστικό τοπίο, την ζωή σε μικρές ή μεγάλες πόλεις καθώς και σε οικισμούς μικρότερων περιοχών όπως νησιών.



Η συμμετοχή στην δράση θα είναι δωρεάν και τριμελής Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει τα είκοσι πέντε (25) καλύτερα time-lapses, τα οποία θα παρουσιαστούν αρχικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας “Photometria” στα Ιωάννινα - στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Φεστιβάλ - και στα δύο νησιά του Photosphere, το καλοκαίρι του 2019. Τα τρία (3) time-lapses που θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, θα βραβευτούν στα εγκαίνια του 3ου Photosphere, σε ένα από τα δύο νησιά πραγματοποίησής του.


http://photosphere.gr/