Πέμπτη 4 Απριλίου 2019



Η ESP διοργανώνει διήμερο workshop με τον φωτορεπόρτερ, συνεργάτη του Reuters, μέλος της ομάδας που βραβεύτηκε με Pulitzer, Αλέξανδρο Αβραμίδη.

Το Workshop: Εισαγωγή στο Φωτορεπορτάζ - Σύγχρονες Τάσεις διάρκειας 10 ωρών περιλαμβάνει:
-Ιστορική αναδρομή στο φωτορεπορτάζ, βασικές προσεγγίσεις τεχνικών λήψης και φωτογραφικής σύνθεσης, σύγχρονες τάσεις του φωτορεπορτάζ, δημιουργία φωτογραφικού story.


-Ελεύθερη φωτογράφιση του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος"

-Kριτική ανάλυση των φωτογραφιών του Μαραθωνίου.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ παρακολούθησης 10ωρου workshop.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στην ESP και απευθύνεται σε ενήλικες.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις φωτογραφίας και δική τους φωτογραφική μηχανή.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 10 Απριλίου.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα που βρίσκεται στο www.esp.gr ή να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ESP στο τηλ: 2310 541 148 καθημερινά 10:00-18:00.

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Αβραμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Φωτογραφία σπούδασε στην ESP της Αθήνας από την οποία αποφοίτησε το 1995. Οι εργασίες του «Ο κήπος» (1995), «Στις ακτές της Ωγυγίας» (1995), «Έρημη Χώρα» (1999), «Μετανάστες» (2000), «Εκθεσιακός Χώρος» (2007), «Sanalika» (2010) και "Μια πόλη που ξεχνάει το όνομά της" (2011) παρουσιάστηκαν σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1997 εργάζεται ως φωτορεπόρτερ έχοντας καλύψει πλήθος ρεπορτάζ κυρίως από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων για ελληνικά και διεθνή μέσα. Από το 2012 είναι εξωτερικός συνεργάτης του πρακτορείου Reuters. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως New York Times, El Pais, Liberation, Corriere della Sera, Spiegel, The Wall Street Journal Newsweek, Καθημερινή. Το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ ως μέλος της ομάδας φωτορεπόρτερ του Reuters που κάλυψαν την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


https://el-gr.facebook.com/iekesp/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: