Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Εκδορές - Εκδοχές - Αποπλανήσεις - Σκιαγραφίες



Εκδορές - Εκδοχές - Αποπλανήσεις - Σκιαγραφίες

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
σας καλεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 20.30,
στο φιλόξενο ΑΙΘΡΙΟ στη ΧΑΝΘ
για τα εγκαίνια μίας έκθεσης νέας φωτογραφίας με τίτλο:

"Εκδορές – εκδοχές - αποπλανήσεις - σκιαγραφίες".


Ελάχιστα λόγια για την έκθεση


Η ομαδική αυτή έκθεση επιδαψιλεύει διάφορες εκδοχές επικοινωνίας (από και προς τον άλλον) ή παρουσίασης ενός συνανθρώπου μας (γνωστού ή αγνώστου), μέσω της αίσθησης που μπορεί να αποδίδει το πρόσωπο, η στάση του σώματος και τα του περιρρέοντος περιβάλλοντος.

Ο φωτογράφος αγωνίζεται για αυτή την επαφή/επικοινωνία με όπλο το εργαλείο που λέγεται φωτογραφική μηχανή και τον όποιο φακό αυτό διαθέτει. Η δημιουργία και η φυσική αγωνία για «ουσία» και «ολιστική» ποιότητα είναι ανεξάρτητη από το εάν αυτό το εργαλείο του είναι η κάμερα σε ένα κινητό τηλέφωνο, μία κόμπακτ μικρή και ελαφριά φωτογραφική μηχανή ή μία πανάκριβη, με πολλούς και εναλλασσόμενους φακούς. Η δημιουργία δεν υπολογίζει και λειτουργεί ανεξάρτητα από το υψηλό ή χαμηλό κόστος απόκτησης του φωτογραφικού εξοπλισμού, ανεξάρτητα από το εάν η εικόνα καταγράφηκε σε ψηφιακό αρχείο ή φιλμ.

Η έκθεση διαπραγματεύεται τις διαφοροποιήσεις που προσθέτουν ιδιαιτερότητα και «αξία» στην τελική εικόνα του άλλου, με τον έλεγχο της πόζας, προσέχοντας το φόντο, τη γωνία φωτογράφισης, το τι θα αφεθεί απ έξω και τι θα περιλαμβάνει το κάδρο, την απόσταση από το θέμα, τον φωτισμό ή το σκοτάδι από το οποίο θα ξεπηδήσει το αντικείμενό που φωτογραφίζεται, τη διαύγεια της απεικόνισης, την εσωτερική δομή της εικόνας (σύνθεση, κοντράστ, χρώμα ή όχι, κάδρο (κάθετο ή οριζόντιο) και πολλά άλλα.

Αν η φωτογραφία είναι μία γλώσσα και είναι, τότε έχει και τους δικούς της κανόνες, τη δική της «ορθογραφία», το δικό της συντακτικό, τους δικούς της ιδιωματισμούς, ντοπιολαλιές, κτλ.

Αυτά εξετάζει και παρουσιάζει ετούτη η έκθεση.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Χρυσούλα Αθανασίου, Δήμητρα Αραμπατζή, Λιάνα Βαλιάνου, Αντώνης Δημάδης, Κατερίνα Ερφέσογλου, Εύα Κάγκα, Βασίλης Καρκατσέλης, Κορίνα Καψάλη, Βάσω Κουβαρά, Ευγενία Λημνιού, Κατερίνα Μπάτζιου, Δροσούλα Μουρίκα, Νίκος Σαχπεκίδης, Κώστας Στυλιάδης, Θωμαή Χατζηδανιήλ.

Διάρκεια έκθεσης έως 5 Ιουλίου 2019


Το Αίθριο στη Χανθ, Νικολάου Γερμανού 1.
Τηλ. Επικοινωνίας 2315 558598/6977913612
Face book : το Αίθριο στη Χανθ
Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις ελεύθερη


http://fkth.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: