Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

STALK ME



Σε μία εποχή όπου η καταγραφή με κάμερες, όλων των ειδών, θεωρείται δεδομένη, καθώς και η μόνιμη καταγραφή της τοποθεσίας μας (και όχι μόνο) από τα έξυπνα κινητά μας, η έννοια της παρακολούθησης έχει λάβει άλλες, νέες διαστάσεις. Τί ακριβώς θεωρείται παρακολούθηση, σε μία κοινωνία, η οποία καθημερινά αποκαλύπτει και την παραμικρή πλέον λεπτομέρεια της ζωής των μελών της; Ειδικά στις ημέρες της πανδημίας, η αδιάκοπη, ακάλυπτη προβολή των ζωών μας, είναι συγκλονιστική.

Πώς μπορεί λοιπόν να αποτυπωθεί ένας όρος τόσο δυσανάγνωστος και περίπλοκος, μέσω της φωτογραφικής τέχνης; Δεν είναι εύκολο, αλλά οι ιδιάζουσες τούτες ημέρες μας δίνουν μια αλλόκοτη ευκαιρία να σκεφτούμε διαφορετικά. Δοκιμάστε το.

Την 27η Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 27.5 έως 7.6.2020. Η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2020 “Stalk me” θα συνεχίσει το ταξίδι της μετά τη λήξη του φεστιβάλ, αν το επιτρέψουν βεβαίως οι υγειονομικές συνθήκες. Ενώ, οι τρεις πρώτοι νικητές θα ανακοινωθούν τις 7 Ιουνίου 2020 στην τελετή λήξης του Photometria International Photography Festival.

Κριτική Επιτροπή:
Σπύρος Στάβερης, Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Vanja Bucan, Δημήτρης Μυτάς, Mariya Kozhanova

Βραβεία: 1. Olympus E-PL8 2. CULLMANN NEOMAX 260 travel tripod 3. CULLMANN SYDNEY pro Maxima 425+ black, camera bag

Επιπροσθέτως, ένας από τους τρεις διακριθέντες αποκτά τη ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση με ατομική έκθεση.

Ημερομηνίες συμμετοχής: Έως τις 30 Απριλίου 2020 (11:59 μμ) μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών
Πληροφορίες: competition@photometria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: