Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

 

 
 
 
 
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ. Αλεξάνδρειας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί τους λάτρεις του κινηματογράφου, των ταινιών μικρού μήκους, της μουσικής και της ποίησης. 

Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Ιστορικό Κονάκι Αλεξάνδρειας και θα μας μεταφέρει στο τέλος του 19ου αιώνα με ένα βίντεο αφιέρωμα στο ιστορικό κτίριο αλλά και μέχρι την Αργεντινή, το Ιράν, την Γαλλία, τον Καναδά και άλλες 15 χώρες, μέσα από 27 ταινίες μικρού μήκους που συμμετέχουν φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του θεσμού όπως τις επέλεξε η επιτροπή επιλογής και ο καλλιτεχνικός μας διευθυντής Κουφονίκος Γιάννης.

Στην τελετή λήξης, εκτός από την απονομή των βραβείων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες αλλά και να ταξιδέψουν μέσα από την μαγευτική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και την μοναδική ποίηση του Νίκου Καββαδία. Στο τιμόνι αυτής της μουσικής βραδιάς το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ και οι υπέροχοι Γιώργος Γελαράκης και Μάγδα Πένσου και φυσικά όλα αυτά θα συμβούν στο φιλόξενο «κατάστρωμα» του Δημοτικού Αμφιθεάτρου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και φέτος.


Τις ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εργαστήρια από τον Ηλία Φλωράκη, σκηνοθέτη, σεναριογράφο, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ), συνεργάτη του Νεανικού Πλάνου και του Φεστιβάλ Ολυμπίας, δημιουργού του Cinelike Lab.

Τα βραβεία τα οποία θα δοθούν στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας :
  • 1ο Βραβείο: Καλύτερης Ξένης Ταινίας (Βάφα Χριστίνα)
  • 2ο Βραβείο: Καλύτερης Ελληνικής ταινίας (ΕΛΤΑ courier Αλεξάνδρειας, Μπεντίλα Γεωργία)
  • 3ο Βραβείο: Πρωτότυπου σεναρίου (Βάφα Χριστίνα)
  • 4ο Βραβείο: Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης Ταινίας
Φέτος θα απονεμηθεί για πρώτη φορά και το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης Ταινίας, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο από το τμήμα Creative Arts του Edge Hill University.
  • 5ο Βραβείο: Βραβείο κοινού
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει το σύνολο των ταινιών που θα προβληθούν και να καθορίσει με την ψήφο του την ταινία που θα λάβει το βραβείο κοινού. Το Βραβείο Κοινού απονέμεται στην μνήμη του σινεφίλ συμπολίτη μας Στάθη Ανεσίδη από την οικογένεια του.

Ευχαριστούμε την Κ.Ε.Δ. Αλεξάνδρειας και τον πρόεδρό της για την στήριξη στο Φεστιβάλ, την ΕΣΤΙΑ Ρουμλουκιωτών και τον πρόεδρο της καθώς και την κα. Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου, τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν διαχρονικά, το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ και τους κ. Γελαράκη και Πένσου καθώς και όλους τους συντελεστές που συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Τον κ. Φλωράκη Ηλία για την δωρεάν διάθεση των εργαστηρίων και φυσικά την υπέροχη κριτική μας επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους:
  • Βλαχογιάννη Ιφιγένεια
  • Ζερβουδάκη Δημήτρη
  • Λιάκου Άντα
  • Φλωράκη Ηλία
  • Matthew Pateman
Σας περιμένουμε τις ημέρες 1-3 Ιουλίου στο Ιστορικό Κονάκι Αλεξάνδρειας (Είσοδος Ελεύθερη, Έναρξη προβολών 9:30 μμ) καθώς και στην τελετή λήξης στις 4 Ιουλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (Είσοδος για ενήλικες 5 ευρώ, η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν) με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Καλές προβολές!!!
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: