Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: τα χρόνια της λήθης 1941-1944




Διαγωνισμός Φωτογραφίας: τα χρόνια της λήθης 1941-1944.


 Αν διαθέτετε φαντασία, αγάπη για την ιστορία, τη πόλη και φωτογραφία.
Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας με στόχο την ιστορική ανασκόπηση και την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο
 του Β’ παγκοσμίου πολέμου. 
Ο διαγωνισμός με θέμα «Μνήμες Θεσσαλονίκης: τα χρόνια της λήθης 1941-1944» πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Human Library: The rest is history και θα διαρκέσει έως τις 24/1/2015. Αν διαθέτετε φαντασία, αγάπη για την ιστορία, τη πόλη και φωτογραφία, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και να κερδίσετε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι- έκπληξη!

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε μια από τις πιο μαρτυρικές πόλεις στην Ελλάδα τα χρόνια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Η άλλοτε πρωτεύουσα των Βαλκανίων, χωνευτήρι πολιτισμών και σταυροδρόμι εμπορικών συναλλαγών, έπεσε θύμα πληθυσμιακών εκκαθαρίσεων, μαζικών διώξεων, εθνικών επεκτάσεων και καταστροφικών αλλαγών τόσο στην ανθρωπογεωγραφία όσο και στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Τον περασμένο Μάιο, στα πλαίσια του προγράμματος Human Library: the rest is history, ο φορέας μας διοργάνωσε εκδήλωση ζωντανής βιβλιοθήκης, κατά τη διάρκεια της οποίας 8 άνθρωποι μετατράπηκαν σε «βιβλία» και μετέφεραν στο κοινό τις γνώσεις και τις ιστορίες τους για το Ναζισμό και το Σταλινισμό! 
Η εμπειρία, η γνώση και τα συναισθήματα που αποκομίσαμε από το πρόγραμμα, μας ενέπνευσαν για αυτόν τον διαγωνισμό.

Τι πρέπει να κάνετε;

Να φανταστείτε κι αυτήν, την όχι και τόσο δημοφιλή, πλευρά της Θεσσαλονίκης- να την παρουσιάσετε μοναδικά, δημιουργικά, πρωτότυπα- να στείλετε μια φωτογραφία, έναν τίτλο και μια μικρή επεξηγηματική παράγραφο στο info@usbngo.gr, έως τις 24/1/2015.
Την επόμενη μέρα, στις 25/1, θα ανακοινώσουμε μέσα από την σελίδα μας στο facebook, τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες. 
Ο νικητής διεκδικεί ένα εκπαιδευτικό ταξίδι- έκπληξη

Πηγή : kulturosupa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: