Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΦΚΑ

sxoliazontas-ton-kafka



ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ
`ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΦΚΑ`


Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με έργα φοιτητών και αποφοίτων του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με τίτλο `Σχολιάζοντας τον Κάφκα` θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, στις 20.00, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978).

Η έκθεση την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, πλαισιώνεται από έργα των φοιτητών και των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών, που συμμετείχαν στο μάθημα του τμήματος `Ειδικά Θέματα Ιστορίας της Τέχνης`, στο ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Στη διάρκεια του μαθήματος, οι φοιτητές, με την καθοδήγηση υποψήφιων διδακτόρων του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, προσέγγισαν τα δύο κείμενα του Φραντς Κάφκα, `Η Δίκη (1925) και `Ο Πύργος (1926), με στόχο να διερευνήσουν την αναλογία συνθηκών μετακίνησης από το ατομικό στο συλλογικό ή και το αντίστροφο.

Στην έκθεση η οποία συμπεριλαμβάνει έργα τοίχου, χώρου και βίντεο, υπό την επιμέλεια του διδάσκοντα καθηγητή, Χάρη Σαββόπουλου, συμμετέχουν οι: Μαρία Αρβανίτη, Βίκυ Βάκουλη, Δέσποινα Βάττη, Χρύσα Κιόρογλου, Κική Κομνηνού, Δημήτρης Κορκοριάδης, Κώστας Κωτούλας, Θωμάς Λιούτας, Δήμητρα Μπόζη - Στεφούδη, Φίλη Ολσέφσκι, Γιώργος Παπαφίγγος, Μάρσυ Συρεγγέλα, Τρύφωνας Τάσιου, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος και Άννα Χοχόλη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, 10.00 έως 18.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: