Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βασίλης Θεοδώρου στην Καβάλα


Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας Kavallahuset, και το Swedish Institute at Athens, Elisabeth Gullberg

φιλοξενεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στο κτίριο του Πυθαγόρα στην Καβάλα, τον φωτογράφο Βασίλη Θεοδώρου.
Το θέμα της διάλεξης-workshop είναι "Αυτο-εικόνα".

 
Ο Βασίλης Θεοδώρου θα παρουσιάσει έργα φωτογράφων και άλλων καλλιτεχνών, θα ερμηνεύσει το θέμα και στη συνέχεια θα ζητήσει απο τους συμμετέχοντες να εργαστούν για μία εβδομάδα και να παρουσιάσουν τις φωτογραφίες τους σε νέα συνάντηση.


Λίγα λόγια για τον Βασίλη Θεοδώρου
Ο Βασίλης Θεοδώρου κατάγεται απο την Κορινθία και από το 1975 είναι εγκατεστημένος στη Σουηδία. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης και εργάζεται ως ελεύθερος συνεργάτης σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στη Σουηδία. Επίσης οργανώνει σεμινάρια γύρω από τη φωτογραφία, είναι σύμβουλος καλλιτεχνικών υποτροφιών του Δήμου Ουψάλας, μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής του Συνδέσμου Σουηδών Φωτογράφων και κάνει ιστορική έρευνα για τους φωτογράφους της Ουψάλας.
Έχει εκθέσει σε αρκετά μουσεία και γκαλερί της Σουηδίας και της Ιαπωνίας μεταξύ άλλων στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκιο, στο Πολιτισμικό Μέγαρο της Γιοκοχάμα, στο Μουσείο Τέχνης της Ουψάλας, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Οσάκα, στο Κέντρο Ομόρι του Τόκιο και αλλού.
Έχει τιμηθεί με κρατικές, νομαρχιακές και δημοτικές υποτροφίες

 και εκπροσωπείται με έργα του σε μουσεία, δημόσια κτίρια και γκαλερί.

https://el-gr.facebook.com/kavalaphotoclub/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: