Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εργοστάσιο Σοκολάτας



H 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της. Την ίδια ημέρα εγκαινιάζεται και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, που εντός του φιλοξενεί τα αποτελέσματα του σχετικού θεματικού Πανελλήνιου Φωτογραφικού Διαγωνισμού, που προκήρυξε το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr)


Ένας φωτογραφικός διαγωνισμός ειδικού θέματος.
 Φωτογραφίες με ή για τη ‘Σοκολάτα’



Λίγα λόγια για τη θεματική και την έκθεση από τον επιμελητή της

Η λειτουργία του “Εργοστάσιου Σοκολάτας” στη Θεσσαλονίκη ήταν η χρυσή ευκαιρία για τους φωτογράφους να διευρύνουν τη θεματική τους με έναν επί πλέον άξονα λειτουργίας και έκφρασης, αυτόν της σοκολάτας ή να τον εμπλέξουν με άλλους πιο συνηθισμένους, όπως αυτούς του πορτρέτου, του τοπίου, του γυμνού, της νεκρής φύσης, του ρεπορτάζ, της φωτογραφίας δρόμου, της κατασκευασμένης φωτογραφίας κτλ.

Ζητήσαμε από τους φωτογράφους να βρουν ή να εντάξουν τη “Σοκολάτα” όπου μπορούν. Και στη ζωή και στο έργο τους. Να την τοποθετήσουν ή να την ανακαλύψουν σε κάθε έκφανση της ζωής και να μας την παρουσιάσουν με τη μοναδικότητα της ματιάς τους, μέσω του καταπληκτικού φωτογραφικού μέσου, ελεύθερα, με όποιο τρόπο μπορούν ή επιλέξουν..

Ζητήσαμε να εκφράσουν (εάν το επιθυμούσαν) μέσω αυτής (της φωτογραφίας σοκολάτας) κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά και ότι άλλο θα επιθυμούσαν, πιστεύω, να τοποθετηθούν απέναντι στο σήμερα και την ιστορία, το κέφι της στιγμής, την πλάκα, το παιχνίδι, την αρρώστια, το πάθος, τη ζωή.

Ζητήσαμε, ταυτόχρονα, να την χρησιμοποιήσουν σαν ευκαιρία για άρθρωση πρωτότυπου λόγου, να την δουν σαν αφορμή για μια άλλου είδους φωτογραφία, να την εντάξουν σε κάθε πιθανή μορφή έκφρασης αυτού του φωτογραφικού έργου τους, και με κάθε φόρμα διατύπωσής του.

Οι περισσότεροι τα κατάφεραν.

Πολύ περισσότερο κατάφεραν ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον και όλοι μαζί την έκθεση.

Τα αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού που σας παρουσιάζουμε, καθώς καλύπτουν αρκετές πτυχές του θέματος και πλείστες όσες πολιτικές προσέγγισης του, μας δίνουν αρκετό κουράγιο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή τη θεματογραφία με παρουσιάσεις ατομικού έργου δημιουργών, με προκηρύξεις και άλλων σχετικών φωτογραφικών δράσεων και εκθέσεων εντός του εργοστασίου σοκολάτας, δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Καρκατσέλης Βασίλης Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΦΚΘ

Εργοστάσιο Σοκολάτας – Περίπτερο 1 Helexpo
Διεύθυνση: Εγνατία 157, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: 231 029 1111 Ιστότοπος: http://www.ergostasiosokolatas.gr
Ωράριο επισκέψεων Εργοστασίου Σοκολάτας και έκθεσης
κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ
Καθημερινές 16.00 – 22.00 Σάββατο-Κυριακή 10.00-22.00



Ωράριο επισκέψεων Εργοστασίου Σοκολάτας και έκθεσης
από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 6 Μαρτίου του 2015
Καθημερινές 9.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00 (Δευτέρα απόγευμα κλειστά)
Σάββατο-Κυριακή 11.00-20.00
fkth.gr
    sssssssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaa
Papadelis_TheFinalCutrain2

Δεν υπάρχουν σχόλια: