Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αγορά

Το f14 - κοινόν φωτογράφων
στα πλαίσια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
σας προσκαλεί στην έκθεση της φωτογραφικής παραγωγής
"agora"
που επιτυχημένα παρουσιάστηκε
στο κοινό της Θεσσαλονίκης
τον περασμένο Δεκέμβριο

με την αμέριστη συμβολή και στήριξη
του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και
του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

Η φωτογραφική έκθεση θα βρίσκεται ανοιχτή για το κοινό της ΔΕΘ στο περίπτερο 15, stand ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καθ'όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ.


Η agora είναι χτισμένη πάνω στις ιδέες της συνέλευσης και της συνάθροισης, λειτουργώντας ως ζωντανό κύτταρο του άστεως. Πυρήνας όπου γύρω από αυτόν απλώθηκε η πόλη, κέντρο όλων των δραστηριοτήτων πρέπει να ξανακαταλάβει τη θέση που της αξίζει. Βλέπουμε τον κόσμο που την κατακλύζει, τα παντός είδους καταστήματα, την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τις κρυφές γωνιές της, τα ξεχασμένα επαγγέλματα, την καθημερινή ζωή, τον πολιτισμό που γεννάει.
Φωτογραφίζουμε λοιπόν το κέντρο της πόλης, την αγορά όπως λεγόταν για πολλά χρόνια. Προσπαθούμε να δείξουμε με τις εικόνες μας τον ρόλο της στη ζωή μιας μεγαλούπολης.
Από την Αρχαία Αγορά μέχρι την παραλία και από την Δωδεκανήσου μέχρι την Εθνικής Αμύνης χτυπούσε η καρδιά της πόλης για πολλά χρόνια. Τελευταία προσπαθούν να μας αλλάξουν αυτήν την εικόνα. Μας θέλουν μόνο καταναλωτές που περνούν τον χρόνο τους στα νεότευκτα εμπορικά κέντρα. Ας αποδείξουμε με τις εικόνες μας ότι από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα στην αγορά υπάρχει η ζωή της πόλης.
Εκεί χτυπάει η καρδιά της.

ΦώΤΗς ΠΑΛΑΙΟΛόΓΟς
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
f14 ΚΟΙΝόΝ ΦΩΤΟΓΡάΦΩΝ


Επιμέλεια έκθεσης: f14- κοινόν φωτογράφων
Παραγωγή έκθεσης: f14- κοινόν φωτογράφων - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διάρκεια έκθεσης: 6-14 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9: 12:30 - 22:00, ΚΥΡΙΑΚΗ 7/9: 10:00 - 22:00,
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00, ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9: 10:00 - 22:00.



Συμμετέχουν: Αλέξης Παρασκευαϊδης, Τάσος Ηλιάδης, Νίκος Γιοβανούλης, Αγάπη Φαρφάρα, 

Μαρία Καραδουλαμά, Βασιλική Κουκαργιώτου, Κώστας Παρασκευαΐδης, Γιώργος Καρακατσάνης, Άρης Κυρατζόγλου, Δημήτρης Λαζόπουλος, Βασίλης Μαλίγκος, Σωκράτης Οβεζιλίδης, 
Κατερίνα Μαρνέλλου, Σπύρος Μαρκογιάννης, Φώτης Παλαιολόγος, Βασιλική Παπανίκου, 
Σωτηρία Παντζαρτζή, Στέλιος Φιλίππου, Αμαλία Παπαδοπούλου, Αναστασία Παλαιολόγου, Φίλιππος Παπαδήμας, Τάσος Σούπαρης, Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Βασίλης Βαρσακέλης, Βασιλική Βαρσακέλη, Ουρανία Χατζηελανίδου

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: