Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ





Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:30, εγκαινιάζεται στο ART CAFÉ, στη ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ του ΠΗΛΙΟΥ η έκθεση φωτογραφίας με θέμα/τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ».
 _DSF0065 copy athanasiadis_1 copy


Στην έκθεση, που είναι μία παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, (www.fkth.gr) συμμετέχουν οι Αθανάσιος Αθανασιάδης, Μανώλης Αναστασιάδης, Πάττυ Γεωργοπούλου, Μανώλης Γιαλυράκης, Βασίλης Καρκατσέλης, Δημήτρης Προκοπίου, και η Χριστίνα Παπαφράγκου.


IMG_0181 2 IMG_8000 copy



Ο αντικατοπτρισμός είναι η αντάυγεια η αντιλαμπή της εικόνας ή αλλιώς η αναπαραγωγή τους φωτός. Ο φωτογράφος αναζητά είδωλα, είδωλα που τα παρέχει στο κάδρο, αντιγραμμένα, αναζητά την επαλήθευση της εικόνας μέσω του καθρέπτη. Η προβολή πολλαπλών εικόνων γίνεται και με την διαχρονικής ανακατανομής των μορφών στο ίδιο κάδρο ανάγοντας το θεατή ως εξερευνητή μέσω της αντανάκλασης.

Η αντανάκλαση και ο αντικατοπτρισμός παράγουν την ομορφία της εικόνας και την διαθέτουν στο κοινό αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα της.

Πρόκειται για μία νέα παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που μετά από 9 χρόνια, γυρίζει στην ίδια θεματική των αντανακλάσεων και παρουσιάζει τη συνέχεια εκείνης της έκθεσης, με νέους δημιουργούς.

Η διάχυτη εικαστικότητα των αντανακλάσεων προσελκύει το φωτογράφο με το δέλεαρ της αναπαραγωγής μιας νέας εικόνας που μόνον αυτός ανακάλυψε και μας προσφέρει.

Το φως, σε αυτήν την ιστορία, έχει την δική του ηχώ. Το φως εργάζεται πέραν του χρόνου, της ιστορικότητας ή της ανάμνησης. Το ίδιο και η κατάτμηση ή η παραμόρφωση του φυσικού χώρου, του φυσιολογικού συμβάντος, της γραμμικής ανάλυσης των γύρω μας καταστάσεων.

Το καθρέφτισμα αφαιρεί, περικόπτει το γύρω του περιττό και επιτρέπει να δούμε συμπληρωματικά ή εντός πλαισίου το ουσιώδες. Αυτό το υπογραμμισμένο ουσιώδες είναι που ανασύρει πνευματικά (έστω και σαν συγκίνηση του τώρα) διαδικασίες ακόμη και σε αυτούς που προσπέρασαν την ρευστή και φευγαλέα, σχεδόν ανύπαρκτη, αντανάκλαση.

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Καρκατσέλης – Δημήτρης Προκοπίου

Διάρκεια Έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου -31 Οκτωβρίου



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ:6974384488

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ: 6942860890

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: 6946033249
fkth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: